TIP: Koučování – John Whitmore

22. 9. 2020

status
Koučování: John whoitmore

TIP: Koučování - John Whitmore

Máme pro Vás tip na knížku, díky které nezůstanete v sebevzdělávání pozadu. Koučování od Johna Whitmora by si totiž měl přečíst každý, koho koučování zajímá.

John Whitmore je jeden z nejznámějších evropských koučů, britský poradce a pedagog. Ve své knížce Koučování popisuje, jak si správně osvojit postupy a praxi koučování, které má jednoznačně pozitivní přínos na uvolňování lidského potenciálu a zvyšování individuální výkonnosti. Současně si kniha klade za cíl uvést koučování jako techniku rozvoje na pravou míru a vyvrátit nepravdivé představy.

Kniha se dotýká základních témat jako jsou:

A dalšími …

Whitmore neopomíjí ani dynamiku rozvoje týmu nebo problematiku koučování v podmínkách globalizace, takže se při čtení nudit určitě nebudete.
 
Koučování není jenom o tom, jak pracovat s jednotlivci nebo týmy, aby se zvýšila jejich výkonnost. Koučování umožňuje pochopit osobnost jedince i týmů, skrze pokládané otázky pomáhá najít řešení na složité životní situace a buduje pevné vztahy nejen na pracovišti ale i v rodinném zázemí.
 
V této knize si přijdou na své nejen začátečníci v oboru koučování ale i zkušení manažeři, kteří se věnují vedení a rozvoji lidí každý den. Důvody, proč by se manažeři měli zabývat tématem koučování uvádíme v článku Manažer koučem. 
 
A pokud ve Vás knížka probudí zájem o koučování nebo už ji máte dávnou za sebou, máme pro Vás další metu! Náš výcvik v psychodynamickém koučování

Leave a Reply:

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *